2014. augusztus 11., hétfő

Mignon.

Nem tudom,ki találta ki de biztos rosszat akart a fogyasztóknak. A krémbe 30 dkg margarin kell,12 tojás, majdnem kiló cukor stb.Jaja és nekem nem is ízlik(még jó,hogy rendelésre készült).Pedig "klasszikus. Piskóta-vajkrém-cukormáz.Ha szereted a mignont,hajrá:

 Piskóta

Sima
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál porcukor
1 teáskanál vaníliáscukor

Tojásokat kettéválasztod,fehérjét a cukor felével keményre felvered.Másik felét a sárgájával fehéredésig kavarod.Ezt a két részt szépen óvatosan összedolgozod,hozzáadod a vaníliás cukrot, majd lassan hozzászitálod a lisztet is.
Sütőhöz való szép széles tepsibe kényelmesen elfér a krém,sütőpapírral bélelni elég,szükségtelen lisztezni.Mehet az előmelegített sütőbe(175°).

Kakaós
3 tojás
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor

Ugyanazon az elven működik,mint a sima.Egy fele akkora tepsibe mehet,mint a másik.
 Krém:
Vaníliás vagy citromos,amelyik szimpatikusabb :)

Alapkrém

200 ml tej
100 ml víz
3 evőkanál keményítő
100 g cukor

300 g margarin
150 porcukor
1 citrom(leve is,héja is)

Cukormáz
2 tojás fehérje
450 g porcukor
tetszőleges ételfestékből pár csepp

Tejet a cukorral felforralod,addig a vízzel simára kevered a keményítőt.Ha felforrt a tej,vedd le a tűzről,add hozzá a keményítős vizet,amitől puding állaga lesz.Hagyd kihűlni.Addig a vajat a cukorral fél citrom levével és az összes héjjal dolgozd el simára.A hideg pudinggal keverd össze.

A piskótáid ha kihűltek,indulhat az összeállítás.
Félbevágod a sima piskótát, az egyik felét rákened,majd mehet rá a kakaóspiskóta,majd újabb adag krém, a tetejére a másik fél piskóta.Kicsit rányomhatod a felső piskótát a többi rétegre.Hadd szoruljanak össze.
Én egy éjszakára a hűtőbe tettem,hogy a vaj újraszilárduljon.
Másnap van, a süti szélét levághatod,majd felkockázod a piskótád.
A két tojás fehérjét a porcukorral simára kevered az ételfestékkel,majd a sütit belemártod, vagy ha van sütőrács,akkor ráfolyatod a tetejükre.A hűtőben hamar keményedik, de hűtőszükséglete van,ne hagyd sokáig "elöl".

Egészségetekre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése