2015. január 28., szerda

Ms. Bailey sült sajtkrémtortácskái


Ezt a receptet akkor jó elővenni,amikor péntek reggel jut eszedbe,hogy szombat délután jönnek át a csajok még a buli előtt, te meg tudod,hogy semmi időd nem lesz nagy dolgokat rittyenteni.

Gyors bevásárlás után keverni, sütőbe bedugni,éjszakára a hűtőben hagyni,másnap meg mindenki elájul tőle!



Ami kell: (10-12 db sajtotortácska)
  • 12 Oreo keksz
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 60g étcsoki
  • 350 g mascarpone
  • 40 g barnacukor
  • 1 tojás
  • 60 ml Bailey's ( helyettesíthető kávélikőrrel vagy akár eszpresszóval is)
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • tejszín
  • dekorációnak kakaópor,szórócukor,akármi

Szükség lesz szilikon muffinformára!Sütő melegedjen 150°-ra
Az Oreokat én aprítógépben összedaráltam a vajjal de ha ilyen kütyü nincs kéznél,akkor egy erős férfiember apróra törheti vagy sodrófával is végig lehet menni a kekszeken,amit zacsiba helyeztünk előtte.
Szóval a puha vajjal kell összedolgozni a morzsát és a szilikon formák aljába jól belenyomkodni.

A krémhez az étcsokit gőz felett felolvasztod.A krémsajtot először natúr simára kevered robotgéppel.A tojás és a cukrot fehéredésig felvered,utána a mascarponéval lassú fokozaton dolgozd össze és fokozatosan csorgasd hozzá a csokit majd a Bailey's-t és a vaníliát.
A formákat félig elég megtölteni ezzel a krémmel és mehet a sütőbe.

Szépen felemelkedik,lehet,hogy meg is reped,de ez egyáltalán nem baj!
Abban a pillanatban,amikor kiveszed,össze fog esni és egy kráter lesz a süti közepén.
Éjszakára hagyd a szilikonformában hűlni a hűtőben,tálalás előtt felvert natúr tejszínnel töltsd fel a krátereket és díszítsd tetszés szerint.
Azért ajánlom a cukrozatlan tejszínt,mert ez a süti önmagában is elég karakteres és édes,egy kis lágyság jót tesz neki.De persze ha nagyon édesszájú a társaság,mehet a tejszínbe,por-vaníliáscukor is akár!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése